Úvodní > Aktuality, články > Výzva ke splnění dozorové činnosti držitelů akreditovaných certifikátů CIMA
 

Výzva ke splnění dozorové činnosti držitelů akreditovaných certifikátů CIMA


Autor / zdroj: CS CIMA
Zveřejněno: 7.7.2014
Přečteno: 2725x

Vážení držitelé certifikátů marketing CIMA,

V souladu s programem certifikace CS CIMA  zabezpečuje certifikační sekce CIMA sledování odborné činnosti certifikovaných osob za účelem hodnocení shody certifikovaných osob s ustanovením příslušného certifikačního schématu (viz. norma 17024:2003, čl. 6.4). Certifikovaný uchazeč je povinen splnit podmínky dozoru dále uvedené tak, aby mu mohla být potvrzena původní platnost certifikátu. Jedná se o zpracování dotazníku a případně přiložení aktuálních údajů, prokazující udržování Vaší odborné způsobilosti. Chápeme, že nikdo z Vás nemá rád vyplňování dotazníků, ale pro certifikační sekci CIMA je to nutný  krok v souladu s požadavky normy a v souladu s Vaším prohlášením při přebírání certifikátu. Splnění podmínek dozoru je předpokladem pro obnovení platnosti certifikátu v systému recertifikace, tedy po uplynutí platnosti Vašeho certifikátu.

Příslušnou dokumentaci pro zpracování požadavku naleznete na stránce webu Certifikace CIMA - http://www.certifikace-cima.cz/cert.php?id=6

Každý držitel certifikátu zpracuje odpovědi podle dotazníku a tento zašle zpět (dopisem, emailem) na adresu certifikační sekce certifikace@cima.cz nebo cima@cima.cz. V případě zaslání e-mailem je nutno doplnit naskenovaný podpis držitele certifikátu.

Požadovaná doba na zpracování dotazníku u držitele certifikátu je 20 pracovních dní, tedy cca 1 kalendářní měsíc.Po dobu dovolených a prázdnin je tato doba prodloužena na 40 pracovních dní, tedy dva měsíce.

Zpracování a zaslání dotazníku pro dozorovou činnost je předpokladem pro ponechání Vašeho certifikátu v platnosti a zároveň nutnou podmínkou pro případnou re-certifikaci, kdy po ukončení platnosti certifikátu Vám může být opět certifikát prodloužen o další cyklus 5 let /program recertifikace/.

Současná výzva se týká certifikátůmarketing CIMA-A vydaných v červenci 2011, marketing CIMA-B vydaných v březnu 2011 a srpnu 2011 a dále certifikátů Prodej CIMA-A a Prodej CIMA-B vydaných v roce 2011.

„Udržujte si své jedinečné osobní certifikáty v platnosti, prokazují Vaše odborné kompetence ve shodě s normou kvality“